Rólunk

A szervezők

Az Európa Szívében Alapítványt 2003-ban egyetemistákból álló öntevékeny kör hozta létre, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy munkájukat nemes célok szolgálatába állítsák, és hogy közösségként együtt maradhassanak. Az elmúlt több, mint 10 évben több értékes kulturális programot, előadást, kiállítást és versenyt rendeztünk, támogatottunk. Reméljük a költészeti szépirodalmi verseny is sokban hozzá tud járulni munkánk sikeréhez. További információ: www.europasziveben.hu

A verseny célja

Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston az „Én József Attila” című musical szerzőpárosa József Attila életművének a fiatalok felé való közvetítését kívánja elősegíteni az Európa Szívében Alapítvány megrendezésében életre hívott költészeti verseny segítségével.

„Mindenkiben van egy kis József Attila”

Ahogy a szerzőpáros interpretálta és a mai fiataloknak vonzóvá és érdekessé tette a nagy költő életművét, úgy szeretnénk mindenkit ösztönözni, hogy ragadjon tollat és írjon verset! Fedezze fel mindenki a benne rejlő költőt és használja gyönyörű nyelvünket a költészet segítségével. Szeretnénk a fiatalok között is találni olyan tehetségeket, akik a magyar nyelv adta széles kifejezésvilágot hasonló ügyességgel használják, mint nagy elődeink.